Brčku zaobilaznicu kreditirat će Europska banka za obnovu i razvoj

Bez autora
Sep 28 2011

Izaslanstvo Vlade Brčko distrikta postiglo je u Londonu s Europskom bankom za obnovu i razvoj dogovor o kreditiranju projekta gradnje brčanske obilaznice vrijednom 28,5 milijuna eura. Može se konstatirati da je ovo dobar financijski potencijal kako bi se konačno izgradila obilaznica oko Brčkog, što je i jedan od prioriteta u strategiji razvitka distrikta Brčko. Skupština Brčko distrikta će odlučiti hoće li se i kada graditi obilaznica. Ovim kreditom sva godišnja zaduženja Brčko distrikta iznosila bi manje od milijun maraka a Distrikt se, po zakonu, može zadužiti do 10 posto svog godišnjeg proračuna, ili do 20 milijuna maraka.

Brčku zaobilaznicu kreditirat će Europska banka za obnovu i razvojIzaslanstvo Vlade Brčko distrikta postiglo je u Londonu s Europskom bankom za obnovu i razvoj dogovor o kreditiranju projekta gradnje brčanske obilaznice vrijednom 28,5 milijuna eura.

"Možemo konstatirati da je ovo dobar financijski potencijal kako bi se konačno izgradila obilaznica oko Brčkog, što je i jedan od prioriteta u strategiji razvitka distrikta Brčko. Skupština Brčko distrikta će odlučiti hoće li se i kada graditi obilaznica", izjavio je Mato Lučić, direktor Direkcije za financije Brčko distrikta i član izaslanstva.

Lučić je dodao da bi ovim kreditom sva godišnja zaduženja Brčko distrikta iznosila manje od milijun maraka a Distrikt se, po zakonu, može zadužiti do 10 posto svog godišnjeg proračuna, ili do 20 milijuna maraka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik